Behind the scenes

Crescent Trike Gold Limited Edition!

Äntligen kan vi presentera vårt senaste Design samarbete!
Vi på Crescent barnvagnar har genom åren haft en rad samarbeten med designers och kända profiler, det senaste design samarbetet är i det här fallet Crescent Trike Gold Limited Edition som har designats av Katrin Zytomierska.
Vagnen är fullt utrustad med exklusiva detaljer som guldanodiserat aluminiumchassi, läderhandtag, gulddetaljer och flera innovativa lösningar.

Vagnen kommer endast att tillverkas i 100 exemplar!

Läs mer om vagnen och boka den på:
www.limitededt.se

Besök

Eftersom vi har kontor, lager och verkstad på ett och samma ställe kan dagarna se väldigt olika ut här hos oss. Vi har exempelvis en hel del kundmöten och besök vilket såklart är jätteroligt! Förra veckan hade vi ett sällskap från Ryssland här, veckan innan dess var det besök från Kina. Den här veckan ser vi fram emot ett besök från västkusten och en av våra kunder där. Verkstadsutbildning står på schemat bland annat!

Barn & Baby 2013

Bättre sent än aldrig heter det ju! Nu är det redan snart två veckor sen Barn & Baby utspelades i Kista och här kommer våra bilder från dagarna tre... :) .Vi visade såklart nyheterna inför 2014, Compact och Compact 360 är nog vagnarna som står för flest färgnyheter!Barnvagnsbloggaren Elin (som går i väntans tider) fanns på plats även i år, och hon har skrivit ett inlägg om besöket här!


En annan nyhet vi har på gång är en joggingvagn, Crescent Marathon. Den kommer bland annat ha finesser som puls- och distansmätare, selen som på en bilbarnstol och handtag som går att justera så att föräldern kan springa brevid vagnen.

 


Anna är ännu en barnvagnsbloggare (som också väntar smått), hon har skrivit om besöket i vår monter här!

Bumpriderfotograferingen!


bild3

bild6
bild7

Förra veckan hade vi ju en dag där vi fotade för vår ståbräda Bumprider... Detta är ett litet smakprov från fotogragen på hur resultatet blev!

En dag med Bumprider

Crescent barnvagnar går sida vid sida med Bumprider och inovi som ni vet. Vi finns i samma byggnader och kopplar så klart ihop våra produkter när det går! Häromdagen hade vi fotografering till Bumpriders nya kartonger och kommande marknadsföring etc. En väldigt rolig dag för alla inblandade och vi är imponerade över hur smidigt allt gick, med tanke på 4 barn i olika åldrar som skulle se nöjda och glada ut i många timmar ;) ...Vi kunde såklart inte vara seriösa en hel lång dag! Vagnen är för övrigt en prototyp på en paraplyvagn som kanske kommer in i vårt sortiment i framtiden... :)

Behind the scenes

Tusen tack för alla era synpunkter och åsikter på vad ni vill läsa mer om här inne! Behind the scenes var ett önskemål och visst kan vi bjuda på mer av det! Nedan får ni se ett litet smakprov på hur det kan se ut på dataskärmen när en manual skapas!

Anledningen till nya manualer är såklart oftast nya produkter! För oss på Crescent barnvagnar är säkerhetsaspekten den allra viktigaste (även om vi gärna kombinerar det med högsta kvalitet och snygg design)! Därför önskar och hoppas vi att ni som köper våra vagnar tar er tid att läsa just manualerna som följer med vagnen. Både för att vagnen ska användas på ett säkert sätt men även för att det finns en hel del tips på hur du ska sköta om din Crescent barnvagn så att den håller många mil och år!

 

Crescent barnvagnar i Italien!

Nu är det nästan två veckor sen vi var i norra Italien och därmed hög tid att visa några bilder från våra dagar där! Vi landade i Bergamo på Sveriges nationaldag, en väldigt trevlig stad ett par mil ifrån Milano. En schemapunkt och det man nästan kan kalla huvudsyftet med vår resa dit var att besöka Bianchi, cyklarnas Rolls Royce.
Bianchi har funnits sedan 1885 och är en del av cycleurope som ägs av Salvatore Grimaldi. I samma koncern hittar man varumärken som Crescent, Monark, DBS, Kildemoes med flera. På vårt studiebesök där fick vi ta del av guldkornen från hela deras historia sedan start! Vi fick se cyklarna som vunnit de största tävlingarna inom cykelvärlden - OS, VM etc, vara med på produktionen, känna på de otroligt lätta cykelramarna (som är gjorda av kolfiber) samt smygkika lite på deras produktutveckling.

Vi är otroligt imponerade över fabriken och dess produktion och tar med oss erfarenheterna från studiebesöket hos Bianchi till vår egen produktion och spännande framtidsprojekt. Näst på tur är en joggingvagn i lättviktsmaterial...

Den där EXA:n

Det kan ju kanske vara kul för er att se varifrån inspirationen till Crescent Trike EXA kommer ifrån. Det är alltså världens första barnvagn som har lackats likt en cykelram, vilket såklart passar varumärket Crescent som handen i handsken. 2013 såg Crescent EXA, cykeln, ut så här:

 
Vilket resulterade i Crescent Trike EXA som ser ut så här:


Nu när vi håller på att designa 2014-års modeller ger Crescent EXA 2013 en hel del inspiration till hur Crescent Classic 2014 kommer se ut... Mer om det lite längre fram!


Alla sätt är bra…?Som rubriken lyder tycker vi att alla sätt är bra utom de dåliga samt att man tager vad man haver. Till exempel när härliga vårsolen skiner in genom rutorna blir det svårt att se datorskärmen där designen av 2014-års modeller är i full gång... Ett Crescentparaply löser problemet! :)


Nu finns för övrigt del två av tävlingen i samband med Familjeliv, där priset är valfri barnvagn, uppe! Missa heller inte vår egna tävling med samma pris i potten!

Span hos oss!
Vi har både kontor, lager och verkstad samlat här hos oss och ibland får vi besök av privatpersoner som behöver hjälp med diverse kring sin vagn, om de har köpt vagnen i närheten. Idag hade vi besök av mamma Annica och lille Simon (6 månader) som bland annat ville köpa en ny varukorg till sin Crescent Trike. Här ser ni Simon i sitt babyskydd som enkelt klickas i chassit med adaptrar som säljs som tillbehör till våra vagnar.

Det familjen gillar allra mest med vagnen är att den är smidig och enkel, både att köra och ha att göra med. Den är enkel att fälla ihop och tack vare att den är så enkel på alla vis är det aldrig att de drar sig för att ha med den i bilen exempelvis. De tycker att den är jättebra och jättesnygg, som såklart är en bonus!

Baby & Barn 2013 i Göteborg

Tack till alla er som kom och hälsade på oss på mässan i Göteborg i helgen! Här kommer några pics från hur det såg ut i vår monter och vi fick även bilder som kommer bilda en helt ny kategori, nämligen "Span på mässan". Det ÄR så kul att få träffa er som kör Crescent barnvagnar ute i vimlet. Kom ihåg att om ni kör en Crescent och vill synas här på bloggen eller på facebook är det bara att maila in bild på blogg@elitegroup.se.

 

Tokiga mässpriser!

20130221-102757.jpg

Här ser ni vad ni kan fynda på Baby&Barnmässan i helgen! Vi kommer alltså stå tillsammans med Happyland på mässan så kom gärna förbi och säg hej och känn lite på våra vagnar. Hoppas vi ses där!

Ny katalog!

Nytt år betyder nya vagnar betyder ny katalog! Idag spikades framsidan till den nya katalogen som nu bara saknar några textrader inuti innan den går till tryck. Innehållet är såklart ännu snyggare än framsidan ;) ...

 

Crescent barnvagnar på BabyExpo

 

Några bilder från helgens mässa! Lördag och söndag fanns Crescent barnvagnar på plats i Norge, på BabyExpo. Vad gillar ni det orangea som är tillbaka på 2013-års vagnar? Vi gillar det hur mycket som helst, trots allt är just färgen orange väldigt mycket Crescent :) !

Behind the scenes @ Crescent barnvagnar

I takt med att 2013-års modeller trillar in är det dags att fotografera dem till katalog, hemsidan och andra marknadsföringssammanhang. Så här såg det ut när nya Crescent Trike fotograferades i förmiddags!

I början av november kommer alla nyheter presenteras här inne på bloggen så stay tuned! Som vi har skrivit på Facebook ser det riktigt, riktigt bra ut och ordet WOW har yttrats av oss ett flertal gånger. Det blir coolt, färgbomber och som alltid snygga och säkra vagnar!