juli 2012

Crescent Compact hos Fru Sofie!

Sofie som driver bloggen Fru Sofie ville ha en vagn som klarar alla underlag och det vet vi att deras nya Compact kommer göra! Visst är den snygg med det vita chassit? En av de bäst säljande färgerna på Compacten.

Ni vet väl att ni jättegärna får maila oss åsikter om just färger och färgkombinationer till våra vagnar? Vi är väldigt nyfikna på vad ni gillar och skulle vilja se i vårt sortiment!

I hennes hall

Johanna som är gravid med sitt första barn tycker att det hela känns mer verkligt nu när de har fått hem vagnen de har köpt åt lillkillen i magen. Vi på Crescent barnvagnar tycker det är himla roligt att få ta del av våra vagnförares historier och bilder. Deras val? En svart Trike, vår nyhet som faktiskt är ganska svår att motstå ;) .

Läsarbild!

Madelene Ramsdal delar med sig av en bild på hennes fina tjej och deras Trike med härligt rosa memory foam dyna. Hon ser ut att trivas och vi förstår väl det. Vi är imponerade över det matchande överdraget till bygeln, så kreativt! Ännu ett bra sätt att piffa upp vagnen på :) .

 

 

Span på stan – Crescent Trike

Vi träffade på Kristine med lilla Mathilde som är 6 månader ung. Kristine har redan hunnit avverka en Teutonia Spirit och en Baby Jogger City Select men fastnade för Triken och det hon gillar mest med den är att man kan ha barnet emot sig i sittdelen. Andra fördelar hon ser med vagnen är att den har en rymlig, stor varukorg och att vagnen är smal.

Res barnvänligt

Babycenter listar restips för oss som reser med små barn! Kanske kan vara passande nu i semestertider, om du har någon resa inplanerad? Tipsa gärna oss på Crescent barnvagnar om barnvänliga resmål, både i Sverige och utomlands!

 

Ett tips från oss är att Alcudia på Mallorca är barnvänligt till max!

Crescent Comfort till neonatal!

Mellan 6% och 10% av alla nyfödda barn tillbringar tid på en neonatalavdelning. Neonatalavdelningar ger vård av olika slag och beroende på vad som är nödvändigt. Det kan vara specialistvård för barn som är födda för tidigt och behöver hinna ikapp i tillväxt och utveckling eller nyfödda barn som återhämtar sig efter någon form av mer komplicerad vård, vård av nyfödda som inte är kritiskt sjuka men som behöver specialistvård, eller intensivvård för väldigt sjuka spädbarn.

Crescent barnvagnar har genom åren sponsrat neonatalavdelningar runt om i landet med fräscha vagnar så att barnen och deras föräldrar kan ta en promenad utan att behöva ta med sin egna vagn. Idag skickar vi iväg nya vagnar och denna gång till Stockholm! Vi hoppas på att dessa vagnar bidrar till att vistelsen på neonatalavdelningen underlättar lite.

 

Bilden visar en av de Comfort vi skickat. Denna vagn finns som både kombi- (sittvagn med hårdlift) och duovagn (sittvagn och separat liggdel). I detta fall skickar vi förstås vagnarna med den stora, sköna liggdelar :) .

 

Span på stan – Crescent Classic

Här har vi ännu ett span på stan - pappa Herman som var ute på premiärturen med lille Carl, 1 vecka gammal. Det bästa med vagnen enligt Herman är att den är behändig samt lätt och smidig att fälla ihop. Grattis till sonen och ett bra vagnval önskar vi! :)

 

Span på stan – Crescent Classic

Vi träffade på Monika Tengbro som kör en Crescent Classic! Det hon gillar mest med vagnen är att den tar sig fram överallt, de bor där det är både asfalt, grus och skog. Vi kan bara hålla med, Classic är en riktig allroundvagn! :)

Vräkigt vrålåk eller vanlig vagn?

Detta är en fråga som togs upp i en artikel i Aftonbladet/Wendela i början av året. Experterna menar att barnvagn har blivit en statuspryl och undrar om föräldrar betalar mer för själva märket istället för att fokusera på det som faktiskt är viktigast när det gäller barnvagn. Säkerhet! Vi på Crescent barnvagnar är stolta över att ha säkra, snygga vagnar till bra priser. Allt i ett. Vi har vanliga vrålåk! Dyrast är oftast inte alltid bäst :) ...

 

 

 

Våra vagnar – Crescent City

Crescent City är en duovagn som i år säljs med ett svart lättviktschassi istället för silverfärgat. Vagnen säljs som sittvagn med vändbar sittdel och du köper till liggkorg som har gott om plats och bärs i handtaget på sufletten. De snurrbara, kullagrade framhjulen är större än andra vagnar med svängbara framhjul. Detta underlättar såklart på ojämnt underlag och under vinterhalvåret. Cityvagnen med det lilla extra alltså!

 

 

City påminner mycket om Trike, största skillnaden är två framhjul istället för ett. En ren smaksak vilket man föredrar, men ett som är säkert att Cityn är precis lika skön och lätt som Triken att köra! Både sitt- och liggdel klickar du enkelt av och på med en knapptryckning, och lättviktschassit (helt i aluminium med ovala profiler som ökar bärigheten i materialet) väger bara 8,5 kg och tar väldigt liten plats ihopfällt.

Cityn har (liksom Trike) Oeko-textyger (och UV50+), det är en frivillig märkning av textilprodukter som visar att de inte innehåller några ämnen som är farliga för hud och hälsa. Eftersom man minimierar användandet av kemikalier vid tillverkningen av dessa produkter så kan man se det som en indirekt miljömärkning.

 

Crescent City hittar du hos våra återförsäljare!

Läsartips!

Vi fick in en bild från Åsa som tipsar om att våra Memory foam dynor även passar perfekt i babysittern! Kanonbra tips tycker vi, så de små sitter ännu skönare inte bara i vagnen utan på hemmaplan också :) . Plus i kanten att dynan kanske är lättare att ta av och tvätta än tyget på babysittern också!

 

Bumprider – ståbrädan för din vagn

Elite group Sverige AB äger förrutom Crescent barnvagnar även varumärkena Bumprider (förmodligen den enda ståbrädan i hela världen som passar alla barnvagnar) och Inovi som har ett sortiment av praktiska baby- och barnprodukter som till exempel lära-gå-stolar, memory foam sittdynor, matstolar och cupholders.

Som alltid är vi nyfikna på vad DU tycker, är det någon färg du tycker saknas på våra Bumpriders får du gärna maila oss dina förslag :) .

 

Bumprider finns för närvarande i 9 färger och har ett rek ca pris på 699:-.

 

Glöm inte service på barnvagnen!

En barnvagn rullar oftast många, många mil och för att den ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att du tar hand om den på bästa sätt. Precis som med din bil är det viktigt att du gör regelbunden service även på vagnen. Du vill väl att ditt barn ska rulla mjukt och säkert även i den? Här kommer några allmäna skötselråd från oss:

 

  • Tvätta ren din barnvagn från smuts och vägsalt regelbundet, använd ljummet vatten. Se till att det inte tränger in vatten och rengöringsmedel i hjulens kullager och chassits rörliga delar. När du är klar med rengöringen torkar du barnvagnen torr med en trasa.
  • Se till att barnvagnen alltid har välpumpade däck om den är utrustad med luftpumpade hjul, så undviker du punktering och skyddar fälgarna.
  • Bra hjul måste även rulla på en bra axel. Därför använder vi på Crescent oss av härdat stål för hjulaxlarna. För våra chassin använder vi nästan uteslutande aluminium som både ger en extremt låg vikt samtidigt som det är rostfritt. Smörj och kontrollera hjulens axlar med jämna mellanrum. Universalfett eller axelfett rekomenderas.
  • Smörj även chassits rörliga delar regelbundet med exempelvis silikonspray.
  • Torka av tyger från smuts regelbundet och förvara alltid din barnvagn inomhus när den inte används. De klädslar som är avtagbara kan tvättas för hand i ljummet vatten med tvål.
  • Vid starkt solljus skyddas med fördel tygerna på din vagn med en filt för att undvika att tygerna tar skada eller bleks av solljuset.
  • Om du är i behov service med originaldelar kan du få tag på dessa i en butik nära dig. Du hittar alla våra återförsäljare här!

 

 

Tävla om en Crescent Compact!

 

 

 

Kanske behöver du och din familj en ny vagn till semestern? För att vara med och tävla om din egen Crecent Compact ska du bara GILLA OSS PÅ FACEBOOK! Skriv även i en kommentar till det här inlägget vilken färg du skulle vilja ha om du vann.

 

 

 

Crescent Compact (Rek. cirkapris 2495:-) är en rejäl sittvagn som klarar av att ta sig fram överallt. Den har fullt liggläge så ditt barn kan sova gott även när ni är på semester och vill vara ute länge om kvällarna :) . Du kan läsa mer om vagnen på hemsidan.

 

Gillar du redan på FB kan du istället tipsa om tävlingen på din blogg (eller maila ett par vänner om du inte har blogg, detta gäller även om du varken har blogg eller FB) :) .

 

 

LYCKA TILL!

(OBS Tävlingen är tillsammans med Evelina och en gemensam vinnare kommer väljas)

 

Crescent goes denim

Nytt hos oss är Diva med jeansklädsel! Denim black eller Denim blue på svart chassi. Vad tycker ni förresten om svarta chassin? Hiss eller diss? Supersnyggt tycker vi, såklart ;) .

Även Classic finns att köpa i jeanstyg. Crescent goes denim helt enkelt!

Span på stan – Crescent Compact

I lekparken stötte vi på mamma Angelica Hansen och Melvin 1,5 år. De tokgillar sin Crescent Compact som faktiskt är deras andra Compactvagn i familjen. Bra betyg redan där men på frågan vad dem gillar mest med vagnen svarade Angelica de rejäla hjulen, att det är mycket vagn och att det går att ta sig fram överallt med den. Angelica har en egen blogg som ni kan läsa här!

Crescent barnvagn + babyskydd = sant

Hos våra återförsäljare kan du köpa adaptrar till våra vagnar, samtliga kompatibla med Maxi Cosis babyskydd. Du som hälsar på i en butik nära dig får gärna maila in bilder på butikens "Crescenthörna" om du känner för det, det tycker vi skulle vara roligt att få se och visa upp här inne. Skriv i så fall vilken butik det gäller!

 

 

Maxi Cosis babyskydd säljs bland annat hos Jollyroom , Köpbarnvagn och Lekmer som är några av våra återförsäljare på nätet.

 

Världens snabbaste ihopfällning!

Idag på kotoret fick vi se första prototypen av vår kommande vagn som vi vet är efterlängtad, en sittvagn med vändbar sits. Den är fantastiskt smidig med sin ihopfällning som förmodligen är världens snabbaste. Lätt är den också, aluminiumchassit väger ynka 3.9 kg (med hjul endast 6 kg), komplett med sittdel visar vågen 9 kg. Ja det finns såklart många fler fördelar med den här vagnen och ni kommer få ta del av alla lite längre fram. Imorgon har den en tuff dag framför sig då den ska till SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) som ska testa vagnen under ogynnsamma förhållanden... Spännande!

 

Crescent... Ja vad ska den heta? Kom gärna med förslag! :)

Span på stan – Crescent Trike

Dags för en ny kategori här på bloggen - Span på stan! Vi tycker alltid det är lika roligt att träffa på våra vagnar in action så kanske vi stannar dig nästa gång du är på stan och frågar om du också vill vara med här på bloggen ;) ?

Och vet du, vi skulle bli jätteglada om du ville maila (info@elitegroup.se) in egna bilder på din Crescentvagn i farten! Skriv gärna vad du och ditt barn gillar mest med den :) .

 

På stan träffade vi mormor Pia som var ute i sommarvärmen med sitt barnbarn som sussade sött i årets nyhet Trike! På frågan vad som är det bästa med vagnen svarade hon att den är så lätt och smidig att ha att göra med, på alla vis. Enkel att köra och enkel att ha med sig överallt. Fjädringen fick också bra betyg, liksom snyggheten! :)