januari 2013

Crescent Trike EXA

Trike EXA är vår kanske coolaste nyhet någonsin och har fått sitt namn från tävlingscykeln Crescent EXA. Rätt så passande namn med tanke på att chassit är lackat precis som på en cykelram! Detta är därför inte bara en nyhet hos oss, utan en nyhet i hela barnvagnsvärlden eftersom detta aldrig tidigare har gjorts! Inspirationen till Trike EXA kommer alltså från cykelvärlden och själen i det över 100 år gamla varumärket Crescent är mer än tydligt. EXA är helt enkelt barnvagnen med det lilla EXtrA!

Du kan läsa mer om Trike EXA på vår hemsida!

En årskrönika som passar här…

I bloggvärlden, i tidningar och andra medier finns årskrönikor av olika slag kring ett nytt år. Bloggaren Anna som har bloggen Allt om Barnvagnar har skrivit en sammanfattning om året som gått i barnvagnsvärlden. Kul! För det är ju faktiskt en helt egen värld! Gillar ni barnvagnar får ni heller inte missa Annas grupp Barnvagnar! på Facebook med över 6000 medlemmar.

 

Årets vagnar
De vagnar jag skrivit om, läst om, tänkt på och hört mest om i år kommer från Brio, Bugaboo, Emmaljunga, Baby Jogger, Crescent (som hårdlanserat sig med lyckat resultat), Mountain Buggy, Easywalker, Stokke (som utökat från en till tre vagnar), Orbit och Babyzen. Jag hade förväntat mig att få skriva om Phil&Teds i den här uppradningen men de har haft ett spretigt år, kanske gör de comeback under den kommande säsongen? Två som synts lite grann men som också skulle behöva ett uppsving är Teutonia och iCandy. Blir det vinna eller försvinna för dem år 2013?

Läs hela inlägget här!

Crescent i Familjen Annorlunda
Igår var det premiär för Familjen Annorlunda på TV4. Har ni också längtat efter dessa härliga familjer? Vi gillar att pappa Micke i familjen Ilmrud tar hand om sin Crescent på bästa sätt och förvaringen går ju inte att klaga på! Vi vet att de även kör Crescentvagn så det ska bli spännande att se om det också kommer synas i rutan!

Alice, William, Elsa, Oscar, Julia, Lucas…

Nytt år ny namnlista! Barnvagnar må vara en stor del av alla nyblivna föräldrars liv, men namnet på den lilla är såklart ett ännu större beslut att ta än att välja rätt barnvagn. Att välja ett namn som ska passa den där lilla personen, som man egentligen inte riktigt känner, hela livet oberoende av vad han eller hon bestämmer sig för att göra och leva. Om du har barn, var det svårt att komma på "rätt" namn?

 

I dagarna presenterades namntoppen för 2012 och den ser ut som följande:

 

Rang

Flicknamn

Antal

Rang

Pojknamn

Antal
1

Alice

938 1

William

918
2

Elsa

756 2

Oscar

917
3

Julia

683 3

Lucas

908
4

Ella

681 4

Hugo

778
5

Maja

670 5

Elias

770
6

Ebba

653 6

Alexander

754
7

Emma

631 7

Liam

722
8

Linnea

623 8

Charlie

717
9

Molly

606 9

Oliver

691
10

Alva

595 10

Filip

673

Tulpanens dag!

 

15 januari är en dag tillägnad den vackra vårblomman tulpanen! Visst är det härligt att vi går mot ljusare tider och har våren och sommaren framför oss? Känns väldigt avlägset just nu kanske, när snön är tillbaka och det med besked. Här i de småländska skogarna är det ett snötäcke i luften och att köra bil är inte helt lätt på de dåligt plogade vägarna. Kanske precis helt rätt dag att köpa hem just en bukett tulpaner som piggar upp? Hos Mästerblomman kan du lägga en beställning och få blommorna levererade samma dag. Smidigt i den stressiga vardagen ska det ju vara såklart! :)

Ny katalog!

Nytt år betyder nya vagnar betyder ny katalog! Idag spikades framsidan till den nya katalogen som nu bara saknar några textrader inuti innan den går till tryck. Innehållet är såklart ännu snyggare än framsidan ;) ...

 

Hej 2013!

Hoppas att Jul och Nyår var bra hos dig och att 2013 har börjat på bästa sätt! Visst är det härligt med nytt år och nystartskänsla? Vi på Crescentbarnvagnar ser såklart fram emot att våra 2013-årsmodeller snart, mycket snart finns till försäljning ute i butikerna.De roligaste nyheterna kan mycket väl vara Crescent City och Crescent Trike i färgerna Tango och Green, efter en lång och grå höst och vinter känns färgklickar välbehövliga! Vilken tycker du är snyggast? Vi har en liten intern tävling om just detta så hjälp oss gärna avgöra ;) ...