juli 2013

GLAD SEMESTER

Från och med nu och två veckor framåt kommer kontoret ha stängt och bloggen tar ett litet uppehåll. Vi hoppas att ni alla har den bästa sommaren och att vi ses i augusti igen!

Fortsätt gärna tävla i vår Sommartävling där priset är valfri vagn från Crescent barnvagnar.

Sommarkramar från oss!

Pimpa din Crescent barnvagn!

Barnvagnsvärlden är verkligen en helt egen värld, en värld där många, många föräldrar engagerar sig! Såklart. En barnvagn är det ofta det första stora köpet man gör till sin lilla bebis och den kommer användas många mil och dagar.

Det finns en barnvagnsgrupp på Facebook (Barnvagnar!) där alla barnvagnsfantaster borde bli  medlemmar, åtskilliga barnvagnsmodeller i ännu fler färger att välja på (för att inte tala om barnvagnstillbehör) i fysiska butiker och online. Oändliga möjligheter, bra såklart eftersom alla tycker och tänker olika!

Det kanske allra senaste i den här så kallade barnvagnsvärlden är att man kan pimpa sin vagn, för att göra den mer unik och speciell. Kul tycker vi såklart! Detta kan till exempel visa sig i egensydda sufletter (självklart i något coolt tyg) eller dekorplast på chassit. Angelica har gjort det senare på sin Crescent City och vi tycker det blev riktigt snyggt, visst?

 

 

Ta hand om din Crescent barnvagn!

Nu när sommaren och semestern är här, eller nära, kanske barnvagnen rullar mer än vad den gör i vanliga vardagen? Tänk på att vagnen precis som bilen och cykeln behöver service och underhåll för att hålla på bästa sätt!

 

  • Ta av hjulen, tvätta och torka av dem (vatten + handduk). Torka även av hjulaxeln, det fastnar lätt smuts och småstenar i springan där (använd gärna en liten borste för att komma åt ordentligt). Detta är viktigt för att undvika exempelvis rost. Smörj sedan med axelfett så rullar hjulen ännu bättre!
  • Skydda sufletten och övriga tyger från direkt solljus så gott det går. Undvik att vagnen står i starkt solljus en längre tid.
  • Förvara inte vagnen där den kan bli blöt eller fuktig, för att undvika mögel på tygerna och rost på ståldelar (ex skruvar och nitar).

 

 Här ser du den lilla, lilla springan på hjulaxeln där det lätt fastnar smuts