LUCKA 11

Födelsedagar, resor och annat roligt, med denna är glömma inte särskilt troligt

I dagens lucka finns ännu en almanacka från Personlig almanacka! För att vara med och tävla ska du dela med dig av ditt bästa minne.. Någonsin! Du har fram till midnatt på dig som vanligt. För dig som surfar med mobilen, du kommenterar genom att klicka på rubriken.

 

VINNAREN:

Annika - drömmen om 11 barn

 11 december, 2012 - 15:12

Jag har många roliga minnen, och fina sådana!   Som när vi gifte oss och prästen berättade om graviditeten i kyrkan, eller när jag fick mitt körkort trots att jag gjort både 2 och 3 fel i uppkörningen… eller varför inte när jag fick mitt första jobb? Alla de fyra förlossningar jag gått igenom är också stora minnen.
MEN… det finns ett minne… som är nåt alldeles extra. Jag jobbade som croupier då, den 15 januari 2004. Klockan var strax efter 22 och jag skulle ställa mig upp för att rätta till tröjan (munkjacka) som åkt upp i bak. Då blir det blött – och då menar jag BLÖTT! Jag var i vecka 35 då. Hade inte förberett något alls och hade knappt läst om graviditeter, var inställd på att gå över 2 veckor så jag hade tänkt att jobba veckan ut för att sen ta tid till förberedelse.   Fattade inte att det var vattnet så jag ringde till mamma lite smått fundersam ”Mamma, kan man kissa på sig som gravid utan att man är kissnödig?”. Hon skrattade bara och sa att vattnet måste ha gått. Och mycket riktigt, jag stod ju liksom i ett HAV!   Det slutade med att pappan till bebisen kom springande, mamma och pappa kom med bilen. Krögare och alla kroggäster stod på en rad när jag leddes ut från krogen och alla då med glada tillrop ”LYCKA TILL NU” och ”Du måste höra av dig efteråt…!”. Kom in till förlossningen vid 00-tiden och 05.07 var min förstfödda född. Det gick snabbt för att vara första gången och utan att ha haft några besvär alls med förvärkar eller så. Ett minne man aldrig glömmer!

Grattis till dig! Maila oss på blogg@elitegroup.se för mer information

89 Responses to "LUCKA 11"

 • Erika Alexandersson
  11 december, 2012 - 00:58

  Mitt bästa minne var definitivt dagen min son kom till världen. Lyckan var enorm!
  Ibland tänker tillbaka på dagen då vattnet gick och jag minns så väl lyckan jag kände. Lyckan rusade genom kroppen då jag insåg att snart skulle få träffa min lille prins.

 • Emma Fröjd
  11 december, 2012 - 04:08

  Mitt allra bästa minne i livet är faktiskt från för bara 16 dagar sedan. Nämligen 25november då världens finaste dotter Elvira såg dagens ljus efter 3dygns värkar och en mardrömsförlossning. Den bästa dagen i vårat liv!

 • Therese Broberg
  11 december, 2012 - 06:50

  Får nog vara lite sentimental sådär på morgonkvisten..

  Men att kissa på den dära lilla Stickan.. För att se om någon liten gömde sig där inne..;)
  Eller,, vänta,, när de föddes,, att få det lilla livet till en som man ska lära allt man kan..
  Eller när jag träffade gubben ,
  Eller när vi gifte oss..
  Eller den dagen vi åkte och tittade på en liten valp.. Vi skulle bara titta;)

  Behöver nog en kalender;) För alla de dagarna är helt fantastiska allihopa ^^ och det finns säkert fler om jag funderar lite

 • madde
  11 december, 2012 - 08:06

  Mitt favoritminne är min första förlossning. Vi visste inte vad vi skulle få.
  Vattnet hade gått 1 månad för tidigt och öppningsskedet var HEMSKT och långdraget sedan på slutet gick det fort.
  Efter 20 minuters krystvärkar så fick vi träffa våran underbara lilla flicka för första gången, det var magiskt, all smärta och trötthet var bortglömt samma sekund man lade ögonen på det lilla livet.
  Kände mig dessutom som superkvinnan som hade klarat av förlossningen:)

 • Sara Carlström
  11 december, 2012 - 08:57

  Mitt bästa minne är såklart dagen våra barn föddes. Kan något bli större? :)

 • Isabella
  11 december, 2012 - 09:03

  Mitt bästa minne är så klart när sonen kom ut ifrån magen och jag äntligen fick hålla om honom för första gången, hur min mamma grät när han kom ut, hur stolt hans pappa var. Efter 10 timmar och 42 minuter efter vi kom in på förlossningen som vi äntligen fick se honom, två dagar efter beräknat datum. En liten kille på 3340g och 51cm lång. Lyckan var enorm och jag längtar så tills jag ligger där igen och Loppan ska födas.

 • Mamma till Eddie & Wilton
  11 december, 2012 - 09:05

  Mina bästa minnen är då mina söner fötts helt klart ….

 • Anna-Mamma till Kevin och Milla
  11 december, 2012 - 09:27

  Bästa minnena har jag helt klart från när mina underbara två barn kom till världen!!!
  Omställningen, lyckan och ja allt det där. :)

 • Madeleine
  11 december, 2012 - 09:29

  Alla förlossningar är nog bland de underbaraste jag varit med om.

  Men jag måste nog säga dagen efter lillebror,vår andra son födds. När vår store son som då är 4 ½ kommer in och får se sin lillebror för första gången. Och se den totala kärleken som uppstår mellan dem. Tror storebror är den som får de första leendet där och då.

  Å va mitt hjärta smälte där. hade varit så orolig att storebror skulle bli avundsjuk och elak mot lillebror. Men den kärlek som är mellan dem är underbar.

 • Anna-Antons mamma
  11 december, 2012 - 09:30

  Bästa dagen i mitt liv var när min älskade son kom till världens. Kommer aldrig glömma den dagen. Min man hade berättat att han aldrig kunnat gråta (5 år hade jag aldrig set en tår) men den dagen rann tårarna av glädje :)

 • Elisabeth Öberg
  11 december, 2012 - 09:31

  Helt klart hätigast när barnen kom till världen-bästa minnet ever. Så mycket lycka samlat på så kort tid ♥

 • Hanna
  11 december, 2012 - 09:31

  Förutom alla stora händelser med min graviditet & när min son kom till världen, men det är ju så självklart högst på älskade minnen-listan…
  Det är underbart med varje första gång med honom.

  Men nu ska jag välja ett annat minne. När jag & min allra käraste vänner åkte till Egypten efter gymnasiet, 6 år sedan nu. Vi vandrade i öknen, prutade ner priser på för dyra saker i butiker med högljudda egyptier, snorklade, badade & doppade tårna i röda havet, såg solen gå ner, var vaken hela nätter & stannade på stranden tills vi såg solen gå upp… Sista morgonen när jag & min närmsta vän, knäppte kort på varandra & kort tillsammans kom ett kärlekspar fram & frågade om de skulle hjälpa oss att ta kort… Helt uppenbart att de trodde att även vi var ett kärlekspar.. Hihi.
  Den resan levde vi länge på..
  Och varje år försöker vi att se filmen vi spelade in..
  Det året vi fyller 30, ska tre av oss åka tillbaka.. Nedräkning till 2016!

 • Cicci
  11 december, 2012 - 09:35

  Mitt bästa minne var när min son tittade på mig o sa: ”A äska dej, mamma!” <3 Då var han 2,5 år gammal och jag blev så varm i kroppen som bara han kan göra mig! Älskade barn!

 • maria
  11 december, 2012 - 09:40

  Det finns så många fantastiska ögonblick men måste nog säga den dagen jag fick vår älskade dotter på mitt bröst!! Vår ängel, vår prinsessa var äntligen här!

 • Millah
  11 december, 2012 - 09:45

  Min absolut favorit minne var när min för tidigt födda dotter som dom sprang iväg med bara låg där och jag var så orolig men tillslut fick jag höra: : Hon mår bra!! Det är det bästa jag någonsin varit med om….. Kramar // millah
  millahoman@hotmail.com

 • Mikaela
  11 december, 2012 - 09:47

  Har många fantastiska minnen! ett av dom allra bästa kom i sommras då min storasyster ringde och berättade att jag äntligen skulle bli moster & mina barn skulle få en efterlängtad kusin… efter många års försökande å ett antal provrör gick det hela vägen <3 tårarna föll av lycka både för dom å mig <3

 • Desiree
  11 december, 2012 - 09:57

  Ett av minnena som alltid kommer följa mig är förlossningen av vår dotter! Det hela började med ett beSök på Vdc med sonen då han fick pencillin för scharlakansfeber, vi skulle ut och hämta pencillin på Apoteket min mormor och morfar var med i bilen och min son satt i sin bilstol där bak och även min mormor, mormor är gammal och inte riktigt bra! Jag skulle in i bilen skulle sitta där bak mormor förstod inte att hon skulle gå ur bilen så jag kom in, så höggravid som jag var så börjar jag klättra in över sonen för att sätta mig, magen var i vägen och det måste sett kul ut för både mamma och morfar skratta åt mig och sisådär 5-6st människor som skulle gå in i affären stannade för att titta, jag vänder och vrider för att komma över sonen, tillslut bara säger sonen (knappt 2,5) mamma du är för tjock för att komma in här! Vi alla skrattar dom utanför också! När jag väl kommit in så säger mormor vilken tid det tog! Hmmm! Jag bara ja ikväll kommer väll lillasyster också ut efter detta kämpande! På kvällen kommer sambon hem jag lagar mat med regelbundna värkar och säger att det blir nog en bebis idag, precis som jag sagt ett par gånger tidigare också! När klockan är 23.23 så säger jag till BM på förlossningen att jag hade nog fel blir inen bebis idag, knappt 40min på mig att få ut henne hade inte öppnat mig helt heller! BM bara jodå det kan gå fort också! Och visst gjorde det de, 10 min senare är hon ute, den 29mars 23.33 som jag sagt många ggr! Idag skrattar vi åt allt, vilken tur mormor var lite knas och inte akta sig kanske var därför hon kom! :) ett minne som vi alla har roligt åt, en tuff dag blev det men slutade helt fantastiskt ! Och det första sonen säger när jag väl kommer hem från bb 3dagar senare, mamma du är inte tjock längre! Älskade barn!

 • Jenny Ahola
  11 december, 2012 - 10:01

  Oj ETT bästa minne?!
  Inte lätt, har ju så många!
  Men det måste nog vara när jag träffade min underbara sambo, efter som det har lett till mina två underbara barn och vårat underbara liv ihop som en familj. Allt har ju en början någonstans :)

  Skulle verkligen behöva en ny almanacka. Jag skriver några rader varje dag i den för att kunna se tillbaka om några år och minnas just den dagen. Vill inte glömma något ögonblick!

  //Jenny Ahola

 • Jannike
  11 december, 2012 - 10:02

  Som de här över säger så är minnet från ens barns födelse något av det bästa och jag har två barn så många minnen finns. Men det allra bästa minnet jag har är när första barnet var liten. Bara ett par timmar efter han föddes transporterades han till ett sjukhus 20 mil bort och där bodde han, jag och sambon i 5,5 vecka innan vi fick komma hem till ”vårt” sjukhus. Känslan som kom när vi kom till vår stad och vi åkte hem till lägenheten som vi inte hade varit i sen sonen föddes och satte nyckeln i låset minns jag fortfarande 5 år senare. Det var något av det underbaraste även om sonen fortfarande var på sjukhuset. Men vi var där alla vår nära och kära fanns och inte 20 mil bort.

 • Madelén
  11 december, 2012 - 10:04

  Mitt bästa minne är varje dag när jag får vara med min familj och mina barn. Dom gör varje dag till ett underbart minne för livet.

 • Ina
  11 december, 2012 - 10:08

  Mitt bästa minne är nog ändå när vi hämtade vår hund. Jag var så lycklig och han var så liten och söt. Jag satt med honom i famnen i bilen i 30 mil och tyckte att vi fick ett jättefint matte-hund band under de timmarna. Bara för att upptäcka när vi kom hem att han hellre tydde sig till min sambo?!?

  Nåväl, några veckor senare hälsade vi på min svärfar, som också har hund. Våran vovve tyckte det var lite läskigt först och sprang och gömde sig hos mig. Just det, hos mig! Och mammahjärtat svällde nåt så fruktansvärt. Lycka!

 • Gunnel
  11 december, 2012 - 10:09

  Min dotter föddes för tidigt, i vecka 27, och direkt efter födseln fick hon ligga i kuvös, med många slangar hängandes överallt. Läkarna visste inte om hon skulle överleva och allt i mig var bara kaos. De berättade för mig att hennes chanser att överleva var ungefär 50 % (detta var på 80-talet). Men när läget blev stabilt och läkarna berättade att hon skulle överleva – det är mitt allra bästa minne! Hon fick spendera sina 10 första veckor på sjukhuset innan vi fick ta med henne hem – vår perfekta, vackra och friska prematur!

  Nu är hon 26 år gammal och för två månader sedan fick jag veta att jag ska bli mormor!

 • Helena
  11 december, 2012 - 10:16

  Mitt bästa minne var första natten efter att min son fötts. Nybliven mamma som inte visste någonting om att vara förälder. Min son var en alldeles ny liten människa. Det var skumt ljus i rummet på natten när jag låg och försökte amma. Min son släpper helt plötsligt taget och tittar upp på mig med djupa brunnar till ögon. Jag bara kände att hjärtat knep åt där och att han var det bästa som hänt mig.
  En liten ensamstund mitt i natten (maken sov bredvid förstås men det var bara vi två som var vakna) och mitt liv var förändrat för all framtid.

 • Beatrice
  11 december, 2012 - 10:23

  Mitt bästa minne är när jag går ut ur förlossningens entré med min första lilla bebis i famnen. Då tänkte jag ”men herregud vart har han kommit ifrån, har vi snott honom här inne? Ja just det han var ju med oss när vi gick in också”. Inte behövs det kalendrar för att komma ihåg sånt =)

 • Sandra - 3 barn på 3 år ♥
  11 december, 2012 - 10:28

  Jag har många fina minnen och många ”bästa” minnen i bagaget! Men mitt finaste (och bästa) minne var 26 April 2004. Jag hade träffat min nuvarande sambo på fest 3 dagar innan, och på måndagkväll var det äntligen dags att träffa honom på riktigt! Jag var så nervös, jag minns varenda steg, kramen jag fick när vi sågs värmer än idag! En dag jag aldrig glömmer måste jag säga. :D Utan min fina sambo som stått vid min sida i snart 9 år hade vi inte haft våra underbara barn, Tillsammans har vi skapat dom finaste minnen man kan få, våra tre barn i magen, förlossning, utveckling, trots och leenden ♥ Vi skapar minnen varenda dag, och en almanacka vore perfekt för en nästan dement mamma på 25 år. ;)

 • Jenni
  11 december, 2012 - 10:35

  Mitt käraste minne är när jag fikade med min mormor i syrenbersån en varm sommardag. När jag idag dricker fläderblomssaft kan jag fortfarande förnimma singelstenarna under mina bara fötter, dofterna och hur de slitna trädgårdsmöblerna kändes.

 • Linda
  11 december, 2012 - 10:38

  Mitt bästa minne är med mina bästa vänner år 2007. Vi åkte ut och tältade i skogen. Vi drack och grillade korv sen satt vi framför brasan och grillade marsmellows :) Lyssnade på musik och mös ihop. När vi skulle sova så sov ingen i det tältet man skulle sova i utan att man sov typ alla i ett tält. Det är mitt bästa minne.

 • Malin
  11 december, 2012 - 10:41

  Mitt bästa minne var just idag för exakt tre år sedan! Då föddes äntligen vår älskade och efterlängtade lilla flicka, som vi hade kämpat så för att få!

  Jag blir så sentimental och kan inte låta bli att tänka på hur det var för exakt tre år sedan – igår tänkte jag på hur ont jag hade när jag låg hemma med värkar och missade Nobelfesten på tv. I natt har jag vaknat med jämna mellanrum för att se vad klockan var, hur långt i ”barnafödandet” vi hade kommit. Och när vi väckte henne i morse med paket och sång att hon för exakt tre år sedan då bara var 2 timmar ung! Vårt älskade lilla <3!

 • Sabina Pannwitz
  11 december, 2012 - 10:42

  På en stor båt mitt bästa minne var,
  För alltid kommer detta minnet finnas kvar.
  Vågorna som vaggade oss när vi skulle sova,
  Det är ett speciellt ögonblick kan jag lova.
  Lekrummet tyckte barnen var det allra bästa,
  Det fanns så mycket som de ville hinna testa.
  Bollhav, klossar, leksaker & ett stort leksakshus,
  Det kändes som om barnen var i ett ständigt Lyckorus.
  Men sedan en bra tid tillbaka är detta äventyr över,
  Nu hoppas vi på många nya äventyr framöver!

 • Malin
  11 december, 2012 - 10:52

  mitt bästa minne, självklart när min son föddes. men också den dagen jag fick reda på att jag va gravid. kommer ihåg hela den dagen, timme för timme. vad jag gjorde, vad jag sa. hur jag berättade de för min sambo, alla känslor. de är inget som slår de.
  En personlig almanacka vore perfekt för mig, ett nytt jobb som innebär mycket planering, en son som går på förskolan och de är olika tider heeeela tiden. Behöver hålla kolla på alla dagar så jag inte missar nåt:)

 • Elin
  11 december, 2012 - 10:57

  Mitt bästa minne är från den 13 juni 2012 då vi efter 4,5 års väntan, längtan och förtvivlan äntligen fick ett plus.

 • sofie
  11 december, 2012 - 10:59

  Ja det var ingen lätt uppgift, men måste vara förra augusti, tror det var den 12. När stickan visade på två streck och vi kunde inte fatta att det äntligen hade hänt. Efter 2 års försök och med kompisar runt om kring som blivit gravida och fött barn under denna tiden… Äntligen var det våran tur att få ett litet mirakel i våra armar om sisådär 8 månader :-)

 • Johanna
  11 december, 2012 - 11:04

  SJÄLVKLART är mitt BÄSTA minne när mina barn föddes men ett annat otroligt fint minne för mig är när vi dotter,1,5år går runt och sjunger lilla snigel och sätter sig i mitt knä och sjunger lilla mamma ”äska”dig istället för lilla snigel..det värmde!:)

 • Jenny
  11 december, 2012 - 11:05

  Självklart är båda mina barns förlossningar bland de största händelser jag har varit med om. Men vore det inte för dagen jag träffade min sambo och pappan till mina barn skulle jag inte ha den underbara familj som jag har idag :)

 • Josefin
  11 december, 2012 - 11:15

  Mitt bästa minne är min student för 1 1/2 år sedan. Det var en magisk dag på väldigt många sätt. Den glädjen är något utöver det vanliga! Jag fick dela denna dagen tillsammans med de jag älskar allra mest, min familj och vänner! Den dagen bär jag med mig resten av livet!!

 • Linda
  11 december, 2012 - 11:23

  Mitt bästa minne är från ganska exakt 5år sedan. Då jag fick ett + på stickan. Detta höll jag för mig själv tills på julafton då jag gav mannen den bästa julklappen;)

 • Martina
  11 december, 2012 - 12:02

  Ett av mina bästa minnen ägde rum för, på dagen, fyra månader sedan. Då hade vi namnceremoni för vår son och överraskade alla med att gifta oss samtidigt. Underbar dag full med fantastiska minnen!

 • Ylva-lie
  11 december, 2012 - 12:23

  mitt absolut bästa minne är när maken fick sin några minuters gamla som i famnen. att se den lyckan värmer mig än idag

 • Monia - mamma till Tuvalie
  11 december, 2012 - 12:32

  oj det finns så många. Men om jag måste välja ETT så är det när jag träffade min biologiska pappa första gången på 13 år. Jag visste inte att vi skulle ses, så min fostermamma ringde mig när jag var vid poolen där vi campade och sa att jag skulle komma tillbaka till husvagnen för det var viktigt. När jag gick över den stora campinggräsmattan såg jag en ”farbror” som satt på knä med utsträckta armar mot mig. Jag tyckte mig känna igen honom (eftersom jag hade sett honom på kort) men jag kunde inte koppla förrän han sa ”va stor du har blivit min älskade dotter”. Det ögonblicket är oslagbart! Tyvärr har vi ingen kontakt idag p.g.a samma anledning som varför socialen placerade mig på fosterhem redan vid 1 års ålder. Tråkigt att det är så, men jag lever på det ögonblicket den där dagen när jag var 14 år, och såg mig själv så mycket i en annan människa som jag aldrig hade gjort tidigare…

 • Malin Lindström
  11 december, 2012 - 12:44

  Mitt bästa minne är utan tvekan, när dottern föddes! Helt obeskrivligt och underbart! Nu behöver jag en almanacka eftersom jag ska börja jobba igen och behöver kunna hålla koll på alla tider och möten!

 • Lina
  11 december, 2012 - 12:49

  ”Nej, nu kommer krystvärkarna! Hämta barnmorskorna SNABBT”
  Så lät det när min son, nu 2 månader, var på väg att titta fram. Jag skulle precis få epidural bedövning då mina krystvärkar började, jag ville föda utan bedövning men efter 30 timmar av värkar är man rätt slut kan jag lova. Känslan då ett liv inuti dig är redo att fortsätta sitt liv på utsidan Med dig är helt underbar!
  Mitt bästa minne är när jag fick känna hans huvud, halvvägs ut och när han efter bara några sekunder senare låg på mitt bröst. Lycka!!!

 • Jessica
  11 december, 2012 - 13:17

  Mitt absolut bästa minne är när min underbara son föddes för två år sen. Tänker ofta tillbaka då jag fick se och hålla i honom för första gången. Blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på det.

 • Maria Asklund
  11 december, 2012 - 13:36

  Mina två absolut bästa minnen är dagen då våran dotter föddes för 2,5 år sedan och
  dagen då jag och min sambo gifte oss för 1,5 år sedan.
  Jag har haft en almanacka ifrån ”personlig almanacka” i 2 år nu, på framsidan har jag en bild på
  min dotter när hon är nyfödd och på baksidan har jag en bild på hela familjen ifrån bröllopet.
  Jag skulle så gärna vilja göra en likadan almanacka för 2013.

  Mvh Maria

 • Anna L
  11 december, 2012 - 13:45

  När mina döttrar lades på min mage direkt efter förlossningen

 • Lina
  11 december, 2012 - 13:58

  Jag har många fantastiska minnen (bla. när mina 4 barn föddes) :) Dock så har jag ett särskilt vackert minne från i somras. I juni gick min älskade mormor hastigt bort. I hennes vita arkiv hade hon 1 önskan, att jag skulle hitta en gravsten/natursten till hennes grav. I augusti var vi uppe i Vemdalen på semster. Vi åkte upp på ett berg. Utsikten var fenomenal, solen sken och det var den vackraste plats jag någonsin sett. Mitt i ett hav av blåklockor (som var hennes favoritblomma) såg jag den perfekta stenen. Vi lyfte upp den och bar den till bilen. Plötsligt kommer den 2 renar med enorma horn springandes emot oss. Upplevelsen fick mina ögon att tåras. Precis i det ögonblicket visste jag att jag uppfyllt hennes önskan. Det är ett minne jag alltid kommer bära med mig!

 • Caroline Larsson
  11 december, 2012 - 14:00

  Mitt bästa mine var på förlåsningen för ca 7 månader sedan min älskade tös kom ut helt blå och andas inte det blev fart på alla där försökte med allt med hjälp att få aningen igång men inget ville men när jag kom och la handen på henne så tog hon ett gypt andetag sen blev det liv i lukan på henne som hon skrek och jag o min man och sjukhus läkaren började gråta av lycka kommer aldrig glömma de.

 • Susanne
  11 december, 2012 - 14:27

  Mitt bästa minne är när jag skulle lära min då 7-åriga dotter morgonbönen
  till skolan. Så råkade jag säga något helt fel, och min dotter började skratta
  så där du vet riktigt riktigt hjärtligt. Vi visste tillslut inte vad vi skulle ta i vägen,
  har nog aldrig skrattat så i hela mitt liv!!! :D

 • Mathilda
  11 december, 2012 - 14:27

  Bästa minnet är första ultraljudet jag gjorde då jag fick se min son. Att få se honom, hur pigg och vacker han är och att han faktiskt levde och mådde bra det gjorde mig ofantligt lycklig.

 • Sofie Svedin
  11 december, 2012 - 14:35

  Jag säger som de flesta andra: Dagen då vår dotter föddes. Vilken lycka kan vara större? Känslan av att få upp sitt efterlängtade barn på bröstet går ej att beskriva och den lyckan är något jag önskar att alla som vill uppleva också kommer att få göra någon gång i livet <3

 • Katarina
  11 december, 2012 - 14:51

  Mitt bästa minne är den dagen då jag gifte mig. Efter 12 månaders planering så klaffade allt, till och med vädret! Dagen innan och dagen ösregnade det, men på vår dag fick vi superfint väder, och tur var det eftersom vi hade vigseln utomhus. Finare och mer perfekt dag och kommer vi inte få förrän den dagen vi får barn. Som min man brukar säg, närmare än månen än såhär kommer vi inte under vår livstid!

 • Annika - drömmen om 11 barn
  11 december, 2012 - 15:12

  Jag har många roliga minnen, och fina sådana!
  Som när vi gifte oss och prästen berättade om graviditeten i kyrkan, eller när jag fick mitt körkort trots att jag gjort både 2 och 3 fel i uppkörningen… eller varför inte när jag fick mitt första jobb? Alla de fyra förlossningar jag gått igenom är också stora minnen.

  MEN… det finns ett minne… som är nåt alldeles extra. Jag jobbade som croupier då, den 15 januari 2004. Klockan var strax efter 22 och jag skulle ställa mig upp för att rätta till tröjan (munkjacka) som åkt upp i bak. Då blir det blött – och då menar jag BLÖTT! Jag var i vecka 35 då. Hade inte förberett något alls och hade knappt läst om graviditeter, var inställd på att gå över 2 veckor så jag hade tänkt att jobba veckan ut för att sen ta tid till förberedelse.
  Fattade inte att det var vattnet så jag ringde till mamma lite smått fundersam ”Mamma, kan man kissa på sig som gravid utan att man är kissnödig?”. Hon skrattade bara och sa att vattnet måste ha gått. Och mycket riktigt, jag stod ju liksom i ett HAV!
  Det slutade med att pappan till bebisen kom springande, mamma och pappa kom med bilen. Krögare och alla kroggäster stod på en rad när jag leddes ut från krogen och alla då med glada tillrop ”LYCKA TILL NU” och ”Du måste höra av dig efteråt…!”.

  Kom in till förlossningen vid 00-tiden och 05.07 var min förstfödda född. Det gick snabbt för att vara första gången och utan att ha haft några besvär alls med förvärkar eller så.

  Ett minne man aldrig glömmer!

 • Josefine
  11 december, 2012 - 15:25

  Mitt bästa minne var 2009 när jag träffade mannen i mitt liv. Vi träffades i central park i New York för första gången. Jag var där och gjorde resarch för min c-uppsats och han va där och skulle fira en kompis som fyllde 30. En av mina bästa vänner var också på den festen och vi sprang på varandra i central park. Min sambo va då ute och gick med henne och några till så vi stannade och pratade och jag hälsade på min sambo. Men det va inte så mycket mer. Men efter detta så frågade jag min kompis vem denna kille va. Han verkade så trevlig och snygg. Hon berättade lite om honom. Jag bodde i Kalmar vid denna tidpunkt och han i Göteborg så jag tänkte inte så mycket mer på det. Men 1 månad senare va jag ute på krogen i min hemstad med denna vän som var i New York. Min sambo va då också ute på samma ställe för han va från samma stad. :) Så eftersom jag hade pratat om honom så presenterade hon oss för varandra och sen dess har vi varit tillsammans. Så jag fick åka till andra sidan jorden för att hitta mannen i mitt liv. Ganska otippat att han var från samma stad. It was meant to be :) Sen är ett stort minne såklart när vår son föddes men för det va jag ju tvungen att hitta min karl :)

 • Monica Svensson
  11 december, 2012 - 15:40

  jag har många underbara minnen men det bästa är den dagen då jag träffade min älskade sambo vi har nu varit tillsammans i 13 år o under våra år tillsammans har vi upplevt många fina minnen tillsammans. det största är då våra 3 älskade barn har kommit. senast i fredags fick vi ytterligare uppleva en fin sak tillsammans för då anlände vårt 3e älskade barn. är så glad att jag fått uppleva detta med någon man älskar

 • Martina Sommarnatt
  11 december, 2012 - 17:11

  Mitt bästa minne måste nog ändå vara när jag träffade min man för första gången. Den där dagen då vi skulle träffas för att ha en (förhoppningsvis) trevlig dag på Liseberg. Vi hade bara haft mailkontakt med varandra innan, aldrig träffats, aldrig pratat.

  Denna lördag blev snart kväll och natt o söndag! En trevlig dag tillsammans utvecklades till en helt fantastisk helg. Inte fören söndagkväll kl 22 körde han de 20 milen hem :)

  Denna helg ledde till så otroligt mycket mer glädje, lycka och fantastiska ögonblick i mitt liv. Utan den helgen hade jag inte varit det jag är idag eller haft det jag har idag. En helt fantastisk man och en underbar son!

 • Elin
  11 december, 2012 - 17:12

  Mitt bästa minne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat är när vår bästa vänner kommer gåendes i BB-korridorer som nyblivna föräldrar till fina Anton! Tårarna började rinna som bara den och lyckan spred sig genom hela kroppen <3

 • Johanna H
  11 december, 2012 - 17:28

  Jag känner mig så dålig som inte skriver barnens födelse, men jag var så väck av all smärta så jag minns tyvärr inte så mycket. Däremot så säger jag alltid när det är tal om det, att jag älskar känslan som råder när man båda gångerna mitt på natten åkt in på förlossningen. Och likaså den där första tiden med en nyfödd hemma, man bara är och myser, inga bekymmer och allt ligger framför en och bara väntar på att man ska ta för sig! Helt klart bästa tiden i livet!

 • Elin Maria
  11 december, 2012 - 17:35

  När min lilla syster fyllde 7 år för många, många år sedan önskade hon sig mest av allt att det skulle bli vinter och snö, men detta var precis i början på november och utsikterna för snö var ganska små. Trots det låg det ett tjockt snötäcke över marken utanför fönstret på morgonen när jag tittade ut! Jag var så otroligt lycklig för min systers skull och glädjen hoppade runt i kroppen på mig så att jag knappt kunde sitta still och jag hade svårt att värja mig tills jag äntligen tillsammans med mamma och pappa fick gå in till min syster med frukost, paket och sånger och sedan dra upp hennes persienner för att visa henne snön. Hon blev otroligt glad över snön, men frågan är om inte jag var den som var lyckligast över att årets första snö kom på just den dagen!

 • Nina
  11 december, 2012 - 19:25

  Mitt bästa minne är utan tvekan den första gången jag såg min son. Jag kunde bara se på honom och vara lycklig över att han hade så otroligt vackra ögon och att han hade så mycket hår. Har aldrig varit med om ett så fint ögonblick.

 • Veronica - mamma till Theo och Tim
  11 december, 2012 - 19:28

  Mitt bästa minne är den dagen jag och min man blev ett par. Utan honom hade jag inte varit den jag är idag, inte heller haft mina två underbara pojkar.

 • patricia
  11 december, 2012 - 19:36

  Självklart va den bästa dagen när min dotter föddes, när dem la henne på magen o man ser sambon stå bredvid o gråter (har nog aldrig hänt innan) de va en lycka man inte kan beskriva…. Men samtidigt måste ja nog säga att en av de bästa dagarna även va den dagen vi fick veta att vi skulle ha barn. Vi hade försökt ett år och skulle börja kolla om de va nåt ”fel” på oss. En kväll berättade vi för hans föräldrar att vi försöker men att de inte gått bra. När vi åkte därifrån åkte vi inom för att köpa ett gravtest, hade varit sen en vecka men de va inget ovanligt ja ville kolla om kanske de va nåt fast ja INTE trodde på de. Vid denna tiden kollade ja på ett tv program som handlade om att man inte kunde få barn o hur olika par gick till väga. I reklamen gick ja o kissade på stickan….Herregud den va positiv o de va en helt underbar känsla, min sambo fick hålla i mig för ja höll på o trilla ihop o tårarna bara rann…..Verkligen en av de bästa dagarna i mitt liv =)

 • Emma S
  11 december, 2012 - 19:59

  Mitt bästa minne är när jag efter en praktikperiod i England kom hem och på flygplatsen stod min älskade sambo. Har nog aldrig känt mig så lycklig över att se någon och efter de har jag inte minsta tvekan om att han är mannen i mitt liv :-)

 • Lina Eckerström
  11 december, 2012 - 20:09

  Oj vad svårt.. borde väl svara ”när dottern föddes”.. men det skriver ju alla andra så jag slänger in ett annat istället.
  Jag & min J gifte oss i somras. Detta höll vi helt hemligt för alla. Vi överraskade vår familj & närmsta vänner med att ha ett bröllop i trädgården istället för grill & tackfesten de var bjudna på efter att ha hjälpt oss med renovering och inflytt i vårt hus. Tadaa liksom.
  Vår förra granne som är pensionerad präst kom helt ”oväntat” hit preeeecis innan vi skulle tända grillen. Inget fattade nåt utan trodde han bara gick förbi och skulle säga hej.
  Men tji fick dom. Sagt & gjort nu gifter vi oss.. förmodligen de sista någon skulle gissa på. Det är liksom inte riktigt vår grej.. men har man barn & hus så kan man ju skylla på det :)
  Det blev jäkligt lyckat iallafall.. Alla tappade hakan & såg ut som fån – perfekt. En jäkla bra dag, det bästa minnet :)

  Ps, behöver verkligen en kalender för att hålla reda på mitt liv, dotterns liv, mannens liv & vad som händer på jobbet. Phu, det är inte lätt att försöka ha koll på allt.

 • Anna-Carin W
  11 december, 2012 - 20:11

  Mitt bästa (och lite värsta också…) är när jag fick min dotter! Alla sa ju att det skulle gå lättare att föda sitt andra barn men när det andra barnet visade sig väga över fem kilo så gick det allt annat än lätt. Fy fasiken vad det var tufft och ont! Krystvärkar i sex timmar… Men jag lyckades och behövde bara sy ett stygn och det som jag var så säker på var en gosse visade sig vara en flicka. Personalen och min sambo var ganska imponerade – själv var jag mest bara helt färdig och alldeles överlycklig! Den dagen behöver jag inte någon almanacka för att komma ihåg men en hel del annat skulle jag behöva skriva upp för att inte glömma så jag hoppas på tur :)

 • Malin
  11 december, 2012 - 20:26

  Förutom när mina tre barn föddes så är nog mitt bästa minne när min lillebror på bara 19 år kunde börja gå igen efter en hjärnblödning. Jag minns känslan som om det va igår när jag såg han efter att suttit i rullstol och inte kunnat äta själv eller göra något annat själv, tog några steg med hjälp av sjukgymnasterna på sjukhuset.

 • LILITH - boktokig mamma med Borderline
  11 december, 2012 - 20:29

  Oj, jag har ju tre barn och deras ankomster är ju mina bästa minnen. Men eftersom att man bara får välja ett så säger jag den dagen jag äntligen blev tillsammans med killen jag varit kär i i 17 år.

 • Ida
  11 december, 2012 - 20:31

  Som så många andras är mitt bästa minne också den dagen då vår son föddes. Den där känslan när jag började få värkar och vi visste att nu är det nära. Det var såå spännande och pirrigt. Det tog nästan 40 timmar men när han väl var ute var förlåtet och vi var så lyckliga!

 • Ida
  11 december, 2012 - 20:35

  Mitt bästa minne var när mina föräldrar bestämde sig för att inte skilja sig utan ta tag i problemen. Kärleken övervinner allt.

 • erika
  11 december, 2012 - 20:37

  När sambon svarade j mitt frieri. 29 feb 2012.

 • mammaTea
  11 december, 2012 - 20:40

  Mitt bästa minne är när vi efter flera års kamp blev gravid och fick se ett pickande hjärta på första ultraljudet.

 • Dessie - Mamma till Alicia & Kevin
  11 december, 2012 - 20:46

  Mitt bästa minne är när min brorson kom till världen. Ja jag har två barn själv, och minns såklart deras födelsedagar med värme i hjärtat.. men min brorson är mitt allra första syskonbarn, och han föddes innan jag själv fick barn. Förra året förlorade han kampen mot sin cancer och minnet av honom lever inom mig.
  När han föddes så låg vi på vars en avdelning på samma sjukhus i Helsingborg. Jag åkte in för min blindtarm höll på att brista och var tvungen att plockas ut akut.. och min svägerska och bror åkte in för bebisen var på väg. Han var dessutom sen på det ;) När jag låg på uppvaket klockan 6 på morgonen och var helt groggy av morfin så petade en sköterska på mig och sa ”din mamma ringde nyss och berättade att du blivit faster” och sen vaknade jag upp igen vid 9 i en sal.. fullt medveten om att jag blivit faster. Jag hade såååå ont och mådde verkligen pyton, men tog mitt dropp i ena handen och min sambo i den andra så åkte vi ner i hisshallen för att hälsa på det lilla knytet som sen kom att betyda såååå mycket för mig. Folk tittade lite konstigt på mig där jag stod i sunkiga sjukhuskläder och med dropp, och tittade på min vackra brorson. Ett minne för livet! 20 April 2007 <3

 • Caroline
  11 december, 2012 - 20:58

  När jag fick mitt körkort var lyckan total. Vilken frihet!

 • julia
  11 december, 2012 - 21:09

  Mitt bästa minne är nog när jag fick en tatuering av min bästa vän i artonårspresent. Han är även min storebror och vi tatuerade in ”lillasyster” och ”storebror” på vardera axlar. Ett minne som alltid sitter kvar och även alltid syns. Men det kan ju finnas fler man lättare glömmer bort och som behövs skrivas ner ;)

 • Sara
  11 december, 2012 - 21:10

  Mitt bästa minne är när min lillasyster föddes.
  Hon har downsyndrom och fyller sju om några dagar.
  Shit vad tiden går fort när det finns någon där man älskar som hjälper en genom dagen<3

 • Cecilia
  11 december, 2012 - 21:12

  Mitt absolut bästa minne är från den dagen min son kom till världen. 2 veckor för tidigt, 14 timmar efter att vattnet gick, varav 5 långa timmar med krystvärkar så kom äntligen vårat mirakel ut. Vi visste inte vilket kön bebisen hade, men hade nånstans gått och trott att det var en liten flicka som bodde i magen. Men fel hade vi, men självklart blev vi inte ett dugg ledsna för det! För det var klart att vi skulle ha en son! <3<3 Den lyckligaste dagen i mitt liv!!

 • Ulrica
  11 december, 2012 - 21:27

  Utan tvekan så är det bästa minnena och händelserna när jag födde våra två prinsessor… Lyckan var total och vi fulländade!!

 • Anna
  11 december, 2012 - 21:38

  Mina 5 barns födelser naturligtvis, men lillans födelse hemma i en pool i ett vårsolsdränkt vardagsrum slår allt.
  Det var drömförlossningen, lugnt, trygg och vacker.
  Ut simmade min underbara lilla dotter, den där aprildagen för 3,5 år sedan.
  Jag minns varje minut av det med glädje.

 • Therese
  11 december, 2012 - 21:59

  Mitt bästa minne är från när jag och min fästman var nykära och vi träffades efter jobb och skola på busstationen för att åka hem till honom. Känslan, pirret i magen och den totala lyckan när mannen med stort M log sitt finaste leende och sen kysste mig, länge.

 • liselotte
  11 december, 2012 - 22:06

  Åh det är svårt med bästa minne, men det måste väl vara när mina barn har fötts, när man precis har fått upp dem på bröstet och glömt all smärta och bara fyllts av underbar värme och kärlek.

 • Elin
  11 december, 2012 - 22:12

  Mitt bästa minne var när det efter sju sorger, ännu fler bedrövelser och en förmögenhet lagd på graviditetstester en dag äntligen var rätt antal streck på stickan. Det bästa var nästan att få berätta det för den blivande pappan. Jag ler bara jag tänker på den dan!

 • Anne
  11 december, 2012 - 22:13

  Mitt bästa minne var när jag träffade min nuvarandrande man. Vi gifte oss i år och i början på 2013 väntar vi vårat första gemensamma barn. Det skulle vara fantastiskt att spara det året i en kalender <3

 • Maria
  11 december, 2012 - 22:15

  Ett av mina bästa minnen är dagen då jag förlovade mig med min sambo! En solig och fin dag vid sommarstugan med bastu och bad, god grillmat och härlig stämning! En dag att minnas länge :)

 • Madeleine
  11 december, 2012 - 22:34

  Haha, bästa minnet måste nog varit när jag var runt 16 år och semestrade med min far i Motala. Vi skulle bada men jag som är sån badkruka ville inte för det såg så kallt ut. Pappa är med en badkruka, men han hoppade glatt i och sa att jag med skulle hoppa för det var jättevarmt och skönt. Så jag tar sats och hoppar i…och det var svinkallt!! På riktigt alltså=) Pappa skrattade som en tok åt minen jag tydligen gjorde när huvudet kom över ytan. Han kan än i dag börjar småskratta åt det hela. O jag med, nu sisådär 14 år senare=) Pappor är pappor <3

 • Debbie- Mamma till 2 Prinsar ♥
  11 december, 2012 - 22:37

  Förutom när barnen kom till världen så kan jag säga att det som ploppade upp i skallen på mig nu när det gäller ett bra minne är lyckan som infann sig när min mammas hus äntligen var återuppbyggt efter att det brunnit ner och allt var borta. Lyckan när de åter fick sitt drömhus att flytta in i efter att ha förlorat allt.Ett minne med både sorg och glädje. En tuff väg att gå men i slutänden var det bara glädje för alla i familjen när de fick flytta hem igen. I år blir det därför första julen i nya huset. Det är lycka och ett blivande bra minne som kommer vara ett av de bästa det med!

 • Aniika
  11 december, 2012 - 22:58

  Dagen då jag kissade blått på stickan-
  nu är hon här, den där lilla flickan!

 • Anja - 18 år & mamma till Sabina!
  11 december, 2012 - 23:02

  Mitt bästa minne är helt klart dotterns förlossning, men det är det antagligen fler som sagt..

 • Jennysen
  11 december, 2012 - 23:21

  Mitt bästa minne är från i September i år när jag besökte Australien och fick se valar på riktigt nära håll. Helt galet fantastiskt! :D

 • Ett av mina bästa minnen är från den 10:e september 2011. Då hade vi dop för vår minsta prinsessa och överraskade hela släkten med att gifta oss direkt efteråt.
  Alla släktingar och vänner var med, till och med min mans 90-åriga morfar som bor långt bort. Det var så underbart att alla kunde vara med och dela vår dag och jag har många ljusa, fina minnen från den dagen.
  Självklart skulle jag pryda en personlig almanacka med ett foto från den dagen!

 • Sanna
  11 december, 2012 - 23:59

  Mitt bästa minne är helt klart dagen min dotter föddes, den 19 oktober 2007. Det är en dag som jag alltid kommer bära med mig igenom livet. En dag jag kommer minnas med glädje och lycka.

  Kram Sanna

Leave a Reply