Våra vagnar – Crescent Trike

Crescent Trike är en nykomling i Crescentfamiljen, en trehjulig duovagn med vändbar sittdel. Vagnen är av sportigare modell och otroligt lätt och smidig på alla vis! Den tar sig fram överallt med de rejäla lufthjulen samtidigt som den är lättkörd tack vare det svängbara framhjulet (som går att låsa). Det rostfria lättviktschassit (6,2 kg) är tillverkat helt i aluminium och har ovala profiler vilket ökar bärigheten i materialet. Teleskophandtag kan justeras i flera olika lägen och passar därmed föräldrar i alla storlekar. Liggdelen klickas enkelt av och på från vagnens chassi och bärs i handtaget på suffletten. Den vändbara sittdelen justeras enkelt i ryggen till fullt viloläge, i båda riktningarna. Även fotstödet går att justera.

 

Du kan läsa mer om Crescent Trike på vår hemsida eller varför inte spana in Allt om barnvagnars sammanfattning. Blivande mamman Johanna skriver om fjärilar i magen när hon såg Trike i verkligheten (fast det var visst mest hennes son i magen). Det ryktas även om att en storbloggare har förälskat sig i Trike...:) Ja det är det i och för sig många som gör, vi är helt övertygade om att detta är en nyhet som är här för att stanna!

5 Responses to "Våra vagnar – Crescent Trike"

 • Karolina
  29 juni, 2012 - 15:31

  Hej,

  Jag tycker att vagnen verkar superbra! Jag har dock ett par frågor. Är det fullt liggläge i sittdelen dvs. blir den helt platt när man fäller den? Hur är stötdämpningen? Ligger barnet bekvämt på skumpiga skogsvägar? Jag funderar på om vagnen är ett (bättre) alternativ till vår Emmaljunga city cross som uppfyller mina krav vad gäller stötdämpning och liggläge men som har fyra fasta hjul. Jag har letat efter en snygg trehjuling med vändbar sittdel…

  Tack på förhand!

  /Karolina

  • Crescent barnvagnar
   10 juli, 2012 - 11:28

   Hej Karolina,

   Tack för ditt inlägg och ursäkta vårt sena svar!

   Kul att du gillar vår coolaste vagn! Crescent Trike är precis som du skriver superbra!

   Sittdelen har en s.k. ergonomisk sits, vilket betyder att sitsen är optimerad för att barnet ska sitta så bra som möjligt eftersom att man resonerar att barn som kan sitta upp, och därmed inte längre är i behov av liggdelen, hellre bör ha en optimerad sits än ett mellanting mellan sitt och liggdel. Den ergonomiska sittdelen är som en skön fotölj som man vinklar till liggläge, men med bibehållen komfort genom en form för rumpan. Denna form gör att barnet ligger på rygg och därmed i ”rätt” position, om man får tro en massa barnläkare och allvetare. Den ergonomiska sittdelen är alltså i vår mening bättre för barnet att sitta i och vi har ofta fått kommentarer från småbarnsföräldrar att små barn definitivt sitter bättre i en ergonomisk sits. Till skillnad från många andra liknande konstruktioner har våra sitsar även reglerbart fotstöd. Detta är en fördel även för de riktigt små, då barnet kan sitta med benen rakt ut, istället för att få kanten vid slutet av sitsen mot smalbenen.

   Beträffande skogsvägar så körde vi faktiskt ett rejält skogstest med Trike igår! Vi var en testpanel bestående av föräldrar, samtliga med barn mellan 4 månader och 2 år, som körde på både små stigar med korsande rötter från träd som var rejält guppiga och snåriga till grusvägar med hål och vattenpölar. Trike tog sig fram som en terrängmaskin tack vare de rejäla lufthjulen, rätt vinkel på framgaffeln och styre samt den mjuka fjädringen! Jag kan meddela att vi givetvis testade kunkurrerande produkter samtidigt.. Resultatet av dessa vagnar behåller vi för oss själva, men vi hoppas på ett officiellt test i samma anda.

   Fjädringen är en av grundstenarna till att vagnen är så skön att köra och gör sig extra påmind när man lastar vagnen lite tyngre. Då ser man den jobba utan att ens vara i närheten att ”gå i botten” vilket kan vara ett problem på vissa vagnar. Fjädringen är dessutom inkaplsad för att förhindra smuts och småsten att tränga in och skapa missljud.

   Jag kan verkligen varmt rekommendera Trike och jag föreslår att du testar en i en butik nära dig.

   Kram,

   Crescent Barnvagnar

 • Karolina
  10 juli, 2012 - 09:56

  Hej,

  Jag skulle vara tacksam om ni kunde svara på min fråga ovan!

  Hälsningar
  Karolina

 • Evelina
  6 september, 2014 - 16:18

  Hej. Försökte skicka mejl till er men hittar inget som ni använder er utav. så skriver här.

  Jag tittar på era inovi sittdyna big och även huvudkudden. Passar dessa till Cresent Classic kombi vagn?
  Skulle vilja använda sittdelen lite tidigare då mitt barn är väldigt intresserad på vad som händer. Sittdelen på
  denna vagn är inte formad (ergonomisk). Köpte 2014 års modellen.

  Så min fråga är om dessa passar till alla era cresent vagnar eller bara de med ergonomisk sittdel.

  MVH

  Evelina Edström Nietula

  • Crescent barnvagnar
   8 september, 2014 - 10:54

   Hej Evelina,

   Kul att du gillar våra dynor. Dem passar alldeles utmärkt till vår Crescent cLassic och användningsområdet är perfekt för det du beskriver. Med dynan i kommer ditt barn få sköna stabila kanter och inte så ”stort” utan ligga mer still. Vi brukar alltid rekommendera den stora dynan till mindre barn just för kanternas stöd.

   Lycka till!

   Mvh
   Crescent

Leave a Reply