Våra vagnar – Crescent City

Crescent City är en duovagn som i år säljs med ett svart lättviktschassi istället för silverfärgat. Vagnen säljs som sittvagn med vändbar sittdel och du köper till liggkorg som har gott om plats och bärs i handtaget på sufletten. De snurrbara, kullagrade framhjulen är större än andra vagnar med svängbara framhjul. Detta underlättar såklart på ojämnt underlag och under vinterhalvåret. Cityvagnen med det lilla extra alltså!

 

 

City påminner mycket om Trike, största skillnaden är två framhjul istället för ett. En ren smaksak vilket man föredrar, men ett som är säkert att Cityn är precis lika skön och lätt som Triken att köra! Både sitt- och liggdel klickar du enkelt av och på med en knapptryckning, och lättviktschassit (helt i aluminium med ovala profiler som ökar bärigheten i materialet) väger bara 8,5 kg och tar väldigt liten plats ihopfällt.

Cityn har (liksom Trike) Oeko-textyger (och UV50+), det är en frivillig märkning av textilprodukter som visar att de inte innehåller några ämnen som är farliga för hud och hälsa. Eftersom man minimierar användandet av kemikalier vid tillverkningen av dessa produkter så kan man se det som en indirekt miljömärkning.

 

Crescent City hittar du hos våra återförsäljare!

12 Responses to "Våra vagnar – Crescent City"

 • Madeleine
  13 augusti, 2012 - 19:23

  Vi är snart stolta ägare till en Crescent city=) Beställde en via nätet igår och hoppas den snart kommer hem med posten=) Fick bli en helsvart 2012. Hoppas den är lika snygg irl som den är på bild=) Ser enormt skön ut att köra!

  Men nu en fråga…vilken ståbräda passar till den? Har googlat, men finner inget svar. Hoppas på svar snabbt så vi kan beställa hem en ståbräda innan lillkorven kommer.

  Köpte även för en månad sen en babysitter från Crescent. Den är jättefin=)

  • Crescent barnvagnar
   16 augusti, 2012 - 13:12

   Hej Madeleine!

   Tack för din kommentar.

   Vilket bra vagnval ni har gjort, vi tror att ni kommer bli toknöjda! Vagnen ÄR enormt skön att köra :) .
   Vi rekommenderar Bumprider som ståbräda, den finns i många olika utföranden och eftersom ni har en svart vagn passar ju alla bra till. Bumprider finns hos de flesta av våra återförsäljare, några av dom hittar du även på nätet.
   Vad fint att Crescentfamiljen blir utökad hos er!

   Kram Crescent barnvagnar

 • Claes
  7 september, 2012 - 11:37

  Hej,

  Vi har en cityvagn och är i stort nöjda med den.
  Dock har vi märkt att den är väldigt ”stötig” till exempel när man kör på kullersten eller annan ojämn yta.
  Och så har vi märkt att det fastnar småsten i däcken (som sedan lossnar hemma i lägenheten) och det blir djupa märken i däcken…

  Finns det möjlighet att byta till luftfyllda däck?
  Och vad heter de och vart får man tag i sådana i så fall??

 • Claes
  2 oktober, 2012 - 12:24

  Nu har det gått nästan en månad… Ska jag tolka det som att det inte går att byta till någon annan sorts hjul?

  /Claes

  • Crescent barnvagnar
   3 oktober, 2012 - 14:59

   Hej Claes!

   Tack för din kommentar.

   Vilken tur att du lämnade en ny kommentar för nu när vi fick den kollade vi igenom skräpposten där din andra kommentar av någon anledning hade hamnat.

   EVA-hjul beter sig annorlunda än luftfyllda hjul, båda fyller sin funktion på väldigt olika sätt. EVA-hjulens största fördel är att man inte kan få punktering samt att vagnen blir något billigare med dessa hjul. För tillfället finns inte lufthjul som tillbehör men det är möjligt att det kanske blir så i framtiden. Går du in till en av våra återförsäljare kan du även fråga där ifall de har luftfyllda hjul som passar till vagnen och som du kan köpa till.

   Kram Crescent barnvagnar

 • Sofia adolfsson
  20 december, 2013 - 22:30

  Hej!

  Jag funderar på att köpa en city från 2012 men då till min fråga!
  Kan man byta bakdäcken på den om man vill sätta dit luftdäck istället som på 2013 modellen.
  Finns det att köpa luftdäck?

  Mvh sofia

  • Crescent barnvagnar
   14 januari, 2014 - 13:52

   Hej Sofia,

   Tack för din fråga!

   Man kan köpa till lufthjul till City. Kontakta din närmsta återförsäljare för mer info.

   Ha en fin dag!

   Kram Crescent barnvagnar

 • marcus
  3 mars, 2014 - 23:06

  hej va är skillnaden på 2012 / 2013 och 2014 års model av crescent city modelen

 • Maria
  24 mars, 2014 - 21:34

  Hej,

  Vi har en Crescent City barnvagn från 2012. Vi köpte den ny 2013 och har använt den sen början av augusti förra året. På den senaste tiden har framhjulen börjat gnissla. Inte hela tiden, utan då och då. Ibland bara en kort stund, men ibland gnisslar de under hela promenaden. I helgen rengjorde vi hjulen ordentligt, vilket vi har gjort med jämna mellanrum. Dock ville vi nu även ta isär hjulen för att få slut på gnisslandet. Detta kunde vi inte göra, hjulen gick ej att ta isär. Har ni något tips på hur vi kan få en tyst vagn igen? Vi är ute på promenad varje dag och vi vill ju gärna ha den ett tag till då vår pojke bara är 7 1/2 månad.

  Tack på förhand!

  MVH, Maria

  • Crescent barnvagnar
   31 mars, 2014 - 14:12

   Hej Maria!

   Siliconspray brukar vara bra att använda eftersom det oftast medföljer ett sånt där ”sugrör” ät sätta på spraylocket för att nå in i trånga utrymmen. Annars är det egentligen vanligt axelfett / kullagerfett som gäller för att hjulen skall hållas smörjda. Framhjulen går att lossa från sin axel ifall det ändå är svårt att komma åt. Dock behöver i så fall en låsbricka bytas ut när ni monterar ihop hjulen igen, kontakta er butik eller vår kundtjänst så hjälper dom er med det.

   Mvh

 • Lillemor
  25 juni, 2014 - 17:18

  Hejsan!

  Jag fick hem en City sittvagn nu i veckan och är jättenöjd! Det jag undrade var om blixtlåset på suffletten, vad är syftet med det? Finns ju inget förlängningstyg/nät i så själva sufflett blir längre eller så? Mycket tacksam för svar!

  Mvh Lillemor

  • Crescent barnvagnar
   14 juli, 2014 - 21:03

   Hej Lillemor,

   Tack för din fråga. Om det är varmt som det är nu på sommaren så blir det otroligt varmt i alla barnvagnar där det inte cirkulerar något. Därför kan du öppna upp och ta bprt bakstycket så luften strömmar igenom, därav dragkedjan. Använder själv den funktionen mkt och det är kalas!

   Ha en fin kväll,

   Mvh
   Crescent

Leave a Reply